Boerderij Natuurlijk, groepsaccommodatie en leerbedrijf in Barabant

Natuurlijke omgeving

Natuur in de buurt

Natuur in de buurt Natuur in de buurt

Rolstoelpaden door natuur en bij Boerderij Natuurlijk

Rolstoelpaden door natuur en bij Boerderij Natuurlijk Rolstoelpaden door natuur en bij Boerderij Natuurlijk
Boerderij Natuurlijk ligt tussen de dorpen Lage Mierde en Netersel in de Brabantse Kempen. Onze landerijen worden omsloten door de bos- en heidegebieden van Neterselse en Mispeleindse Heide en Landgoed de Utrecht. Rust, natuur en het Brabantse leven vind je direct in de omgeving van Boerderij Natuurlijk.

Brabantse dorpjes

Landerijen rondom Netersel

Lage Mierde is een dorp in de gemeente Reusel-De Mierden in de provincie Noord-Brabant. Het is een dorpje met zo’n 1500 inwoners. Op de site www.lagemierde.info is informatie te vinden over alle ins en outs van dit dorpje. 
Netersel is een klein landbouwdorpje in de Noord-Brabantse Kempen. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Bladel en is een van De Acht Zaligheden. Het dorp telt 870 inwoners en kent een rijk verenigingsleven.


Landgoed 'De Utrecht'

In den Bockenreyder op Landgoed de Utrecht

Landgoed De Utrecht is een 2700 hectare groot landgoed ten zuiden van het dorpje Esbeek in de gemeenten Hilvarenbeek en Reusel-De Mierden. Tot de belangrijke natuurterreinen op het landgoed behoort het dal van de Reusel, die hier meandert. Dit gebied wordt De Hertgang genoemd. Hier ligt ook de buurtschap Dun, alwaar zich de uitspanning De Bockenreijder (www.indenbockenreyder.nl) bevindt. Aansluitend ligt het landgoed Wellenseind, waardoorheen een zijriviertje van de Reusel loopt, De Raamloop geheten. Het is hier waar een aloude herberg genaamd De Buitenman (www.debuitenman.nl) zich bevindt.


Heide, bos en vennen

Boerderij Natuurlijk wordt omgeven door natuur bestaande uit bossen en heide. De bossen worden gevormd door de naaldboomsoorten grove den, Corsicaanse den, douglas en lariks. De belangrijkste loofboomsoorten zijn de inlandse eik, Amerikaanse eik, berk en beuk. De omgeving kent een rijke natuur met veel plant- en diersoorten, waaronder zeer zeldzame. De heidegebieden kenmerken zich door vliegdennen en berken.
Flaes en Goor
In het terrein liggen twee grote vennen Flaes en Goor. Op de Flaes is het tijdens vorstperioden toegestaan om te schaatsen. De Flaes waarvan de naam reeds zijn karakter aangeeft, is ontleend aan het oude woord "Vlaas", dat plas of heideplas betekent. Aansluitend aan de Flaes liggen de Kleine Flaes en het Worgenven. Beide vennen zijn echter moeilijk als afzonderlijke vennen te onderscheiden omdat ze slecht te benaderen zijn. De Flaes op zich is enig in zijn soort door zijn grillige vorm, zijn begroeiing, zijn eiland met berken en ruige dijken, die weliswaar kunstmatig zijn en de grote watervlakte breken, maar het geheel een bijzonder accent geven.
Het Goor is een natuurlijke plas, waarin men al sinds oude tijden de Brabantse hemel als in spiegel bekijkt. Het Goor: stoer en onvervaard. Een grote waterplas met geen enkel punt voor de verre horizon, waarachter de kerk van Netersel opduikt. Of het zouden de donkere stippen van de wilde eenden of lichtere kokmeeuwen moeten zijn. Twee vennen, die dicht bij elkaar ieder voor zich een eigen taal spreken. 

Attracties

Safari bij de Beekse Bergen

De attractiepark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek, de Efteling in Kaatsheuvel en familiepark Bobbejaanland in het Belgisch Kasterlee liggen binnen 45 minuten rijafstand.

Meer foto's en nieuws

Meer foto's en nieuws

Prijzen en reserveren

Verblijven op Boerderij Natuurlijk is niet duur, maar wel leuk!

Adres en route

Meirweg 7
5094 BE Lage Mierde
Noord-Brabant
> Route    
> Contact
Tel. 013-5091943
M: 06-22088780 / 06-13799816